Svet hazardu a podvody

Vidina veľkých ziskov bez námahy, to bolo od nepamäti hlavným dôvodom, ktorý priťahoval hráčov hazardných hier. Ľudia stále túžili po väčších ziskoch, čo viedlo mnohých k podvodom v oblasti hazardu.

Nezáleží na tom, akú hru hráte. Ako uvidíte, podvádzať sa dá takmer pri každej hre. Niekedy je to ľahké, niekedy takmer nemožné. Na druhej strane si každý povie, že oberáte o zisky iba kasíno a to má určite veľké množstvo financií, takže oni to až tak nepocítia.

V dnešnom článku by sme vás chceli zoznámiť  s najznámejšími a najúspešnejšími podvodníkmi všetkých dôb. Ale pozor, odolajte pokušeniu byť ako oni. Kasíno je totiž takmer vždy o krok pred vami, pripravené na podvodníkov.

Blackjack – výmena kariet

Pri tomto type podvodu je potrebné väčšie množstvo spolupracujúcich osôb. Hlavnou myšlienkou je neoprávnená výmena kariet. Je dôležité zabaviť dealera, aby mohol ďalší člen týmu vymeniť karty medzi hráčmi. Cieľom je vytvoriť čo najsilnejšiu kombináciu, ktorá neprehrá.

Blackjack
Ukážka hry Blackjack

Tommy Carmichael a jeho „kúzelná palička“

Tommy Carmichael  je osoba, ktorá sa obohatila v radoch miliónov dolárov. Hlavnou taktikou bola ľahká palička, ktorá bola používaná pri výherných automatoch.

Carmichael si urobil zhruba 18 centimetrov dlhú, veľmi ľahkú paličku, ktorú potom vkladal do automatov. Ten mu následne vyplácal stredné výhry v hodnote niekoľkých stoviek dolárov.

Tommy Carmichael
Tommy Carmichael

Následne bol tento podvod odhalený a Carmichael si následne odsedel niekoľko rokov vo federálnej väznici.

Dennis Nikrasch a podvody s hracími automatmi

Výherné automaty boli už od svojho pôvodu terčom rôznych podvodníkov. Väčšina z nich bola neúspešných, ale Dennis Nikrasch ich dokázal porážať. Nikrasch začal s hraním hracích automatov Las Vegas koncom 70. a na začiatku 80. rokov. Keď išiel hrať, vzal si so sebou pár priateľov, ktorí odvádzali pozornosť pracovníkov kasína a ďalší člen skupiny tak mohol pokojne urobiť kópie kľúčov od hracích automatov.

Dennis Nikrasch
Dennis Nikrasch

Práve vďaka týmto kľúčom potom mohli otvárať automaty a meniť symboly na valcoch. Pochopiteľne si ich nastavovali v svoj prospech. Bohužiaľ bol Nikrasch chytený a poslaný do väzenia. Tu ale nezaháľal a z kriminálu vyšiel s ďalším a lepším nápadom, ako okrádať kasína. Hovorí sa, že si vďaka svojej podvodníckej hre prišiel na viac ako $15 miliónov.

Ruleta

Čo sa týka rulety, ak tu sa nájdu podvodníci, ktorý sa už desaťročia snažia nájsť spôsob ako oklamať systém a dostať štastie na svoju stranu. Asi najednoduchším spôsobom je rozptýlenie krupiéra, zatiaľ čo ďalší člen tímu vsadí žetónypo ukončení stávok.

Počas toho sa riadi pozíciou guľočky a od nej si potom odvodí čísla, na ktorých guľôčka s najväčšou pravdepodobnosťou skončí.

V dnešnej technickej dobe sa dokonca môže použiť malý prenosný počítač, ktorý na základe rýchlosti a polohy guľôčky dokáže vypočítať odhadovanú pozíciu zastavenia.

Tajná dohoda pri pokrových stoloch

Poker je asi najznámejšia pokrová hra, ktorá sa hrá takmer po celom svete. Bohužiaľ aj túto sa nájdu špekulanti, ktorý sa snažia oklamať systém a tak sa dostať k čo najväčším ziskom. Jedným zo spôsobov nekalých praktík je tajná dohoda súťažiacich.

Hra poker
Ukážka hry poker

Súťažiaci sú vopred dohodnutí a majú dohodnuté signály, ktoré používajú na to, aby oznámili výšku svojich kariet. Vďaka tomu môžu ľahšie vsádzať  tým prehrávať ostatných hráčov pri stole. Následný zisk z hry si potom rozdelia medzi seba.

Blackjack – počítanie kariet

Pri tejto kartovej hre sa rozpráva o počítaní kariet. Keď sa zamyslíme, počítanie vo svojej podstate nie je nelegálna činnosť, ale väčšina kasín počítačov kariet naozaj nemá v láske. Akonáhle kasíno zistí, že ide o počítača kariet, je okamžite vyhodenýkasína a viac si už u nich nezahrá.

Ukážka a vysvetlenia počítania kariet pri Blackjack

Pôsobilo mnoho skupín počítačov kariet, ktorí si dokázali za roky zarobiť milióny dolárov. Tí najlepší mali dokonalé kostýmy, prepracovaný systém a nacvičené scénky, aby bolo takmer nemožné ich identifikovať.

Kocky

Neuveríte, ale aj pri hádzaní kockou môžete ovplyvniť výsledok hodu alebo aspoň zvýšit pravdepodobnosť hodu, aby vám to viac vyhovovalo. Pri tejto hre sa používa technika kĺzania kocky po stole.

Hráči sa snažia natrénovať techniku kĺzania kocky. To znamená, že kocka sa nekotúľa ale kĺžke a tak vie hráč predpokladať padnutú hodnotu. Vo väčšine prípadov sa hádže dvoma kockami. Jedna kocka sa hádže spôsobom sklzu a tá druhá je hodená normálne.

Skutočnosť, že na jednej kocke sa nemení hodnota znižuje počet možných kombinácií a hráč má potom veľkú výhodu, pretože mu stačí pokryť len veľmi málo čísel.

Pri tomto type podvodu je dôležité aby bol na strane podvodníkov aj samotný krupiér, pretože kĺzanie kockou je zväčša zakázané a krupiér má právo odmietnuť takýto hod kockou.

Podvodníci tiež s obľubou hrajú pri stoloch s neskúsenými krupiérmi, ktorí tieto metódy nepoznajú a hráči sú tak v relatívnom bezpečí.

Cigaretová krabička a ruleta

Tento veľmi zaujímavý a technický podvod sa udial v roku 1973 v jednom z francúzskych kasín. Samotným strojcom podvodu bol krupiér, ktorý bol vo svojom voľnom čase rádioamatérom. Jeho komplicami bola jeho sestra s manželom.

Krupiér si podomácky vyrobil rádio vysielač, ktorý umiestnil do krabičky od cigariet. Prijímač bola gulička, ktorú používal na ruletovom stole. Úlohou jeho švagra bolo tváriť sa ako nezaujatý hráč a jeho sestra držala cigaretovú krabičku a počas hry nenápadne stláčala tlačidlo na vysielači.

Vysielač dokázaľ ovplyvniť správanie sa guličky natoľko, že gulička dopadla vždy na skupinu šiestich vybraných čísel s neuveriteľnou 90 percentnou úspešnosťou.

Tento tím podvodníkov dokázal takýmto spôsobom za jediný týždeň vyhrať viac ako 5 miliónov frankov, čo bolo v tej dobe zhruba jeden milión dolárov.

Vedenia kasína to samozrejme začalo zaujímať a tušili, že za toľkým šťastím bude nejaký podvod. Kasíno preverovalo každý možný scenár podvodu no stále nevedeli prísť na spôsobom akým dokážu vyhrať takúto sumu.

Zaujímavosťou je, že k odhaleniu podvodu pomohla krása krupiérovej sestry. O túto ženu sa začal zaujímať majiteľ kasína. Po krátkej dobe si začal ale všímať spojitosť medzi jej prítomnosťou v kasíne počas veľkých výhier na ruletových stoloch.

Po prehliadaní kasína špecialistami, bol nakoniec podvod s rádiovými vlnami odhalený a všetci traja boli právoplatne odsúdení za podvod.

zdroj: anygamble.com, facebook.com, hastag.zoznam.sk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *